Според Иван Демерджиев прекратените досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори са

...
Според Иван Демерджиев прекратените досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори са
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата се обвиняват взаимно за пияните и дрогирани шофьори

Според Иван Демерджиев прекратените досъдебни производства против пияни и дрогирани водачи са доказателство, че прокуратурата не работи

Реакция за прекратените досъдебни производства против пияни и дрогирани водачи пристигна и от Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър прикани основния прокурор да ревизира работата на прокуратурата. Отговор пристигна и от Иван Гешев. Обвинител номер едно и силовият министър влязоха и в неприсъствен спор за положението на Министерство на вътрешните работи, предаде .

Според вътрешният министър Иван Демерджиев образците с прекратените досъдебни производства против пияни и дрогирани водачи са доказателство, че прокуратурата не работи по метода, по който заявява основния прокурор. И моли обвинител номер едно да вземе ограничения. От своя страна Иван Гешев отговори, че при подадени сигнали постоянно са правени инспекции на прокурорски решения и добави че няма да разяснява обособени решения.

Главният прокурор да излезе с позиция за прекратените досъдебни производства против пияните и дрогирани карани. За това моли служебният вътрешен министър.

„ Още един мотив - преди да излиза с позиции по всякакви тематики, основният прокурор да ревизира деликатно ведомството си. Да се приключва по този метод досъдебни производства, да се подписват съглашения при такива ниски санкции - не е предварителна защита при сходен вид закононарушения. И основния прокурор би трябвало да вземе ограничения това да не продължава ”, акцентира министър Демерджиев.

Отговорът на основния прокурор не закъсня.„ Всяко решение на българските магистрат, в това число и прокурор, се взима на база на обстоятелствата и закона. Аз няма по какъв начин да разясня решения на обособени прокурори, тъй като това значи, че ще надвиша пълномощията си ”, безапелационен е основният прокурор Иван Гешев.

Задочният разговор сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата продължи. Този път за положението на силовото ведомство. Вътрешният министър отговори на рецензиите на основния прокурор, че Министерство на вътрешните работи е в окаяно положение.

„ Министерство на вътрешните работи усъвършенства активността си и това най-вероятно тревожи господин Гешев, тъй като основните прокурори последните години, инициирайки законодателни промени, мощно са се постарали да разцепят силата на Министерство на вътрешните работи, която е съществена на ГДБОП. Така че - убеждавам ги, Министерство на вътрешните работи се съживява ”, съобщи министър Демерджиев.

„ Министерство на вътрешните работи колкото повече работи, толкоз повече ще има положителни резултати. Ще стигат каузи до съд и ще има повече правдивост за българските жители. Мен това ме радва ”, сподели Иван Гешев.

Служебният вътрешен министър разкри и повече детайлности към следствието за автомагистрала „ Хемус ”. И добави че с част от парите е парите е издигнат хотел. „ След като са минали през няколко сдружения, са отишли в построяването на нещо напълно друго от автомагистрала " Хемус ".

Главният прокурор беше сбит по тематиката. „ Софийска градска прокуратура има представител. Главният прокурор нито управлява, нито дава информация ”.

По думите на вътрешния министър в схемата има забъркани „ високопоставени лица ”, само че отхвърли да удостовери дали става дума за политици. И прикани да се ревизира деликатно кои са привлечените лица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР